LÆKKER ETIOPIER FRA REFSHALEØEN

Andelskafferisteriet The Factory begejstrer.

kaffesnuden

 De fabriksrå lokaler, der rummer The Factory – Roast Lab Copenhagen har bygget et fælles kafferisteri op omkring deres produkt en S15 Loring kafferister. Ferrarien inden for kafferistere.

Således kan man som andelshaver købe tid på risteren med mere eller mindre hjælp fra The Factorys egen risteekspert Michael de Renouard. Et smart koncept, der gør det muligt at nå drømmen om en velsmagende og velristet kaffe – vel at mærke uden at riste lidt tilfældigt på en lille Probat rister (som har ædt alle sparepengene) før du vidste om du overhovedet havde det i dig.

image

Men The Factory har også deres egen serie af ristede bønner. Jeg prøver kaffe fra Layo Tiraga kooperativet i Guji, Sidamo i Etiopien. En kaffe, der hurtig viser sig at gøre dig glad i koppen.

image

De kværnede bønner har let syrlig præg med røgede noter.

image

Når man cupper kaffen balancerer den underliggende syrlighed med citronpræg med en overordnet te-profil. Det med te profil skal forståes, som at kaffen har et stort fælles sensorisk område med klassisk earl grey te – med tydelige bergamotte noter og en let frisk profil.

chemex

Kaffen har meget sødme som modvægt til nogle røde frugter. Jeg tænker lidt ribs. Kan i hvert tilfælde slet ikke genfinde det mint (??!!!) de claimer på posen.

En god kaffe kan bl.a. kendes på, at den stadig smager godt når den køler. Ja lad os sige det som det er: Har stået og blevet piv-kold.

Layo Tiraga kan det. Syrligheden bliver mere markant ved køling og de florale noter øges. Især træder lilje frem over tid.

image

Og selvom du ikke lige har mod på din egen risteprofil, import af grønne bønner og funky Cafe et udvalgt sted i byen, kan The Factory godt begejstre. Du kan jo prøve at finde ud bag Christiania og købe deres bønner. Og måske kommer webshoppen hurtigere op og køre, hvis der er mange der spørger?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *