THAILAND I EN KAFFEBØNNE

Jeg fik et chok og tvivlede på mine egne sanser! Det var hvad der skete da jeg bryggede La Cabras “Las Margaritas SUDAN RUME-special preparation”

La Cabra prædiker “Brightness in coffee” og udfordrer konstant hvad smagen af kaffe kan være og hvordan bønnerne skal processes. Og denne gang er jeg blevet presset længere væk fra min opfattelse af kaffe end nogensinde før.

Jeg blev forvirret og kiggede rundt i køkkenet efter årsagen til denne eksotiske duft – var der en thai karry der simrede et sted? NEJ, det var Esben Piber & Co. der ville drille mig.

For i stedet for noter af ristede nødder, kakao, svesker og blomster sendte denne Colombianske kaffe mig simpelthen sensorisk direkte ned til en lille thailandsk ø. Hvor kom citrongræs og friske koriander fra?

Jeg har måtte brygge den flere gange for overhovedet at kunne nyde den. Det er så mærkeligt med de friske koriander at jeg på ingen måde fanger de underliggende noter af traditionelle kaffearomaer.

Den biologiske variant RS-510 blev oprindeligt opdaget i 1942 i det sydøstlige Sudan. Adskillige jordforsøg ligge til grund for den efterfølgende dyrkning  på Las Margaritas farmen i Colombia. Fysisk har den altså ikke været forbi en mutation på en hvid sandstrand, med palmer og gang i gadekøkkenet-sensorisk er vi dog landet i Asien.

Hvis du vil overraskes og udfordres så skynd dig at få fat i noget fra dette minibatch – Så er der smuttur til Thailand.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *