FORLOREN ESPRESSO

image

Kaffe for real….

Forloren Espresso åbnede for omkring 3 måneder siden, men har fløjet lavt under radaren.

Man ved bare, at det ikke kan gå helt galt, når man kigger ind i den lille hyggelige kaffebar. Fordi inden man har smagt kaffen kan man se at man gerne vil hænge ud her. Og jeg ved instinktivt at de vil have lækker musik, noget økologisk saft på flaske og måske nogle boller eller kager fra et godt sted. Og ganske rigtigt!

image

Men hvad så med det dér forloren? Jeg elsker sådan et lidt gammelt ord med glimt i øjet. Men hvad mener han? Er der noget skummelt ved ham? hm, mystisk (på den gode måde).

Lad os så komme til kaffen. Først skal der bestilles sort kaffe. En Kii fra Kenya bliver brygget på Kalita Wave.

image

Det er svenske Drop Coffee der har ristet bønnerne. Ikke decideret mørkt men lige netop så mørkt at den potentielle sødme er meget lav og bitterheden, den nasty fætter, lige kommer frem og viser sit ansigt.

image

Det er ikke en dårlig kop kaffe. Overhovedet ikke. Her er masser af frisk syrlighed og bær, men mere sødme ville have balanceret den mere.

Man skulle da være et skarn, hvis man ikke også lige kunne smage stedets cappuccino. Espressobønnerne er blandingen Jailbreak fra Has Bean Coffee.

image

Hm, den mangler helt klart mundfylde. Som i den cremede fylde, som perfekt steamet mælk giver. Og desværre er der heller ikke nok skum øverst. Og jeg siger desværre – for hvor ville jeg ønske at den sad lige i skabet.

image

Hatten af for at placere en rigtig kaffebar, endda mere hyggelig en trenden er, lige netop her. Der er alle de rigtige intentioner. Det kan man se på udstyret og bønnerne. Og indehaveren ved en masse om kaffe. Men han er ikke klassisk barista og det afslører cappuccinoen!

Men kære Niels. Please… Tager du ikke et af Kontra eller Coffee Collectives barista kurser? Du er sgu så tæt på mål. Og det skal nok betale sig selv hjem, når alle business folkene begynder at købe deres 2-3 styks daglige latte hos dig istedet for gymnasiepigerne hos Baresso på hjørnet.

Måske rystede han også lidt på hånden, da jeg havde slæbt den russiske kaffeguru og risteprinsesse Olga Melik-Karakozova med?

På den anden side vil de fleste ikke tænke andet end godt om en kop kaffe fra Forloren Espresso. Det gør jeg sådan set heller ikke, men kaffenørder forlanger bare mere. Men jeg bliver glad når jeg ser Forloren Espresso. Den lyser op i gaden som en ægte kaffebar blandt en masse forglemmelige cafeer. Og jeg kommer snart igen. For det her skal man give mere end én chance. Jeg er sikker på at kan blive virkelig godt. Og så skal jeg lige spørge ind til det dér forloren!

PS: Er det ikke skørt at alle de gode kaffebarer konsekvent ligger meget lavere i pris end mainstream cafeerne, hvor du får et stort glas kogt mælk med et vissent skud slave espresso? Makes you think…

 

Forloren Espresso

St. Kongensgade 32

1264 København K

 

En tanke om "FORLOREN ESPRESSO"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *